Hrănirea vacilor de lapte fără utilizarea de furaje modificate genetic

© Guerrieroale / Fotolia
Din ce în ce mai multe fabrici de lactate își orientează producția către prelucrarea "laptelui fără OMG-uri". Reorientarea către laptele fără "organisme modificate genetic" (OMG) înseamnă că fermele de produse lactate trebuie să își revizuiască conceptele de hrănire. În special, sursa de proteine soia modificată genetic utilizată în alimentație este afectată și este necesară o înlocuire în rație. Sursele de proteine modificate genetic pot fi înlocuite fie cu făină de extracție de soia nemodificată genetic, fie cu furaje cu proteine native. Accentul se pune pe produsele din rapiță, leguminoase precum fasolea, lupinul, mazărea sau lucerna.
Conceptele alternative de hrănire cu produse din semințe de rapiță necesită ajustări
Făina de extracție din soia nemodificată genetic și leguminoasele indigene sunt disponibile doar într-o măsură limitată în Germania. Prin urmare, conceptele alternative de hrănire cu produse din semințe de rapiță sunt deosebit de solicitate. La elaborarea rației, pe lângă suplimentarea cu proteine, trebuie acordată o atenție deosebită aportului de energie, cantității și oligoelementelor. Prin urmare, trebuie să luați în considerare următoarele puncte pentru o conversie reușită:
1. suplimentarea cu proteine - observarea balanței azotului ruminal (RNB)
Proporția de 35 % de proteină rezistentă la rumen (UDP) din făina de rapiță poate duce la un bilanț ruminal de azot (RNB) negativ în alimentația orientată spre porumb. Pentru a obține un RNB echilibrat cu diferite proporții de iarbă și porumb însilozat, SCHAUMANN oferă furaje minerale special concepute cu uree furajeră. Produsul de fermentare RUMIVITAL crește, de asemenea, digestibilitatea rației și îmbunătățește astfel aportul de energie.
2. densitatea energetică - valoarea energetică a produselor din rapiță trebuie să crească
Densitatea energetică mai scăzută a făinii de rapiță în comparație cu făina de soia trebuie compensată. Creșterea proporției de concentrate în alimentația orientată spre rapiță necesită o atenție deosebită față de aportul structural al rației globale.
Utilizarea grăsimilor furajere stabile în rumen și cu un conținut energetic ridicat, precum SCHAUMANN ENERGY și SCHAUMANN ENERGY PRO, și-a dovedit, de asemenea, utilitatea în creșterea valorii energetice a unei rații.
Utilizarea grăsimilor furajere stabile în rumen și cu un conținut energetic ridicat, precum SCHAUMANN ENERGY și SCHAUMANN ENERGY PRO, și-a dovedit, de asemenea, utilitatea în creșterea valorii energetice a unei rații.
3. ajustarea elementelor principale și a oligoelementelor - în special fosforul și iodul
Conținutul ridicat de fosfor din făina de rapiță trebuie luat în considerare la elaborarea rației. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că un nivel ridicat de rație de rapiță duce la scăderea nivelului de iod în laptele produs. SCHAUMANN a dezvoltat furajul mineral special RINDAVIT cu conținut redus de fosfor și conținut ajustat de iod tocmai pentru aceste cerințe.
Prezentare generală a surselor de proteine disponibile în Germania

Prezentare generală a surselor de proteine disponibile în Germania


